Ski Fanatic s.r.o.
Na Strání 171, Hlinsko
info@skifanatic.cz
Ph: +420 775 022 650
Zpět

Všeobecná sportovní příprava: Speedy vám ukáže cestu ke zdravému pohybu!

Ve druhém říjnovém týdnu jsme zahájili nový ročník kroužků všeobecné sportovní přípravy a letos je to opravdu ve velkém stylu! Jednou z hlavních novinek je náš nový maskot – Speedy. Tento všestranný gepardí sportovec dětem ukazuje, že pohyb je zábava. Ať už jde o gymnastiku, atletiku, míčové hry, nebo psychomotorické hry, Speedy nás provází na každém kroku. Během roku nás určitě navštíví v životní velikosti, ale na každé lekci je s námi v podobě samolepek, které děti sbírají za svoje pokroky a motivují je k dalším pokrokům.

 

Velkou změnou v letošním roce je prodloužení lekcí na 60 minut. Díky tomu máme více času se věnovat rozvoji motorických schopností dětí – hrubá i jemná motorika, správné dýchání, držení těla a celková fyzická kondice jsou klíčové. A na jaře máme v plánu něco opravdu speciálního – hodinu in-line bruslení a výlet na lezeckou stěnu!

Všeobecná sportovní příprava je nezbytná pro zdravý růst každého dítěte, bez ohledu na to, zda se jednou stane sportovcem nebo ne. Naše kroužky vedou děti k pohybu, který je pro ně přirozený a zábavný. Základní motorické dovednosti, jako běh, skok či házení, jsou rozvíjeny v souladu s fyziologickým a psychickým vývojem dítěte. Naše metodické materiály vznikají ve spolupráci s fyzioterapeuty a odborníky, aby byla každá lekce co nejpřínosnější.

 

Proč je všestranná sportovní příprava tak důležitá? Kromě toho, že podporuje zdravý vývoj těla, pomáhá také předcházet rané specializaci, tedy zaměření se na jeden druh sportu už v raném věku. Taková specializace může vést k přetížení jedné části pohybového aparátu, což zvyšuje riziko zranění a omezuje budoucí sportovní výkonnost. Naopak, všeobecná příprava posiluje celé tělo, zlepšuje koordinaci a udržuje pohybový aparát funkční.

 

Připojte své dítě ke kroužku všeobecné sportovní přípravy a dopřejte mu základ, na kterém může stavět celý život – ať už s gepardím skokem jako Speedy, nebo s vlastním osobitým tempem. Jsme tu pro Vás v Chrudimi, Pardubicích, Slatiňanech a Ždírci nad Doubravou. 

 

Ski Fanatic
Ski Fanatic

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *